top of page

Cum ne protejăm de razele UV?



Luna Iulie este luna conștientizării pericolului razelor UV. Pe lângă aplicarea produselor cu factor de protecție care blochează razele UV există câteva produse ce ne pot ajuta în prevenirea deteriorării pielii noastre.

Produsele cu Vitamina C ne protejează împotriva radicalilor liberi, inamicii numărul 1 când vine vorba de degradarea colagenul din piele. Vitamina C dă luminozitate tenului și protejează împotriva razelor UV, actionând ca un scut împotriva acestora.

Acidul Azelaic: de multe ori pigmentarea pielii apare datorită unui proces inflamator, iar Acidul Azelaic este un super ingredient ce favorizează regenerarea celulară, are proprietăți anti-inflamatorii prin reducerea înmulțirii celulelor responsabile de zonele cu diferența de pigment.


Alfa Arbutina

Este un derivat al hidrochinonei, ce are capacitatea de la inhiba activitatea tirozinazei, enzima responsabilă cu stimularea producției de melanină.

Utilizarea produselor cu alfa arbutina atenuează impactul razelor UV, încetinește procesul de pigmentare și previne formarea petelor hiperpigmentare.

Studiile au demonstrat că Alfa Arbutina are proprietăți antioxidante, protejează pielea de impactul radicalilor liberi, astfel obținem o piele luminoasă și tânără.


Pro Tips: dacă vrei să ai toate produsele de mai sus la îndemână Double White de la NOON este soluția perfectă.

Acid Tramexamic:

ajută la inhibarea producției prin faptul că ajută la inhibarea interacțiunii dintre celulele pielii (keratinocite) și melanocite (celulele care produc melanina)

Pentru o mai mare eficiență Acidul tranexamic poate fi combinat cu alte ingrediente active cum ar fi: Vitamina C, acid kojic sau retinoizi topici.


Pudra cu SPF

Protecția solară este esențială când vine vorba de prevenția și reducerea petelor pigmentare. Protecția solară trebuie folosită pe durata întregului an, este recomandată a fi aplicată cu 20 de minute înainte de a ieși afară.


Recomandarea noastră este să reaplicati produsul cu SPF din 2 în 2 ore, iar pentru aceasta sunt diferite variante cum ar fi Pudra cu SPF de la NOON, ușor de utilizat peste machiaj și care îți oferă protecția necesară oriunde și oricând.


Nu uita că aplicarea factorului de protecție, pe langa faptul că protejează împotriva petelor pigmentare, îți poate salva viața prin prevenirea melanomului. Ai grijă de sănătatea ta!

Recent Posts

See All
bottom of page