top of page

Ce este foliculita și cum o tratăm?Foliculita este o afecțiune comună a pielii în care rădăcinile firelor de păr (foliculii) se inflamează. Ea este o infecție a foliculilor piloși favorizată de firele de păr care cresc sub piele, folosirea căzilor cu hidromasaj sau înotul într-o piscină necurățată, îmbrăcămintea mulată, tăieturi sau răni infectate (care permit pătrunderea bacteriilor în foliculii de păr din apropiere), epilatul cu ceară sau lama de ras, transpirație sau produse care irită foliculii.

Printre semnele și simptomele afecțiunii se numără:

• umflături mici și roșii, leziuni pline de puroi (pustule), piele roșie, inflamată, mâncărime, senzație de arsură, sensibilitate sau chiar durere la atingere.


In formele ușoare de foliculită, medicul dermatolog poate recomanda un săpun antibacterian și un unguent cu antibiotic. In formele mai severe, cu leziuni profunde, medicul va recomanda antibiotice sau antifungice, în functie de tipul de infecție.

Cea mai eficientă și recomandată metodă de epilare pentru a scăpa de foliculită ar fi îndepărtarea părului cu laser.

Epilarea cu laser este o soluție modernă și eficientă care ajută la reducerea semnificativă a creșterii firelor de păr și te poate ajuta să scapi de foliculită, întrucât tratează în profunzime infecțiile de la nivelul firului de păr. Rezultatul este întotdeauna cel dorit, adică reduce creșterea firelor de păr și, totodată, te ajută să scapi de foliculita inestetică.


Dacă ai predispoziție la foliculită, epilarea cu laser este soluția care nu dă greș niciodată, indiferent de tipul de foliculită de care suferi. În cadrul unei ședințe de epilare definitivă cu laser, un fascicul de lumină este orientat către foliculul de păr. Lumina este absorbită de pielea ta iar acest lucru ajută la închiderea foliculului, eliminându-se astfel foliculul care se poate inflama sau infecta.


Uită de durere și de iritațiile produse de lama de ras sau de epilarea cu ceară, de pielea roșie sau de mâncărimile care însoțesc atât de frecvent foliculita și fă cunoștință cu pielea netedă și catifelată.


La Azeena folosim cel mai de top aparat de epilare definitiva Soprano Titanium, câștigător a numeroase premii, având aprobare FDA și CE Medical, care duce epilarea definitivă la un alt nivel. Laserul SOPRANO TITANIUM este cunoscut ca fiind nr.1 mondial datorită aplicatorului Quatro3D ce combină 3 lungimi de undă într-un singur aplicator. Prin puterea combinată a tehnologiilor Alexandrite 755nm, Nd-Yag1064 nm și Speed 810nm acționează atât pe firele cele mai subțiri, fine, pe firele groase, dar și pe celulele stem ce produc firele de păr.


Pe lângă toate acestea, aparatul are integrat un aplicator cu safir, Ice Plus, ce răcește concomitent în timpul procedurii, făcând epilarea definitivă mult mai confortabilă și sigura, fără risc de arsură sau lezare a epidermului.

Pentru un tratament complet, specialiștii recomandă între 6-9 ședințe, efectuate la un interval de aproximativ 6-8 săptămâni sau după caz, conform planului de tratament personalizat indicat. La finalul tratamentului de epilare definitivă cu laser, peste 90% din firele de păr sunt distruse, epilarea fiind considerată completă.

Pentru menținerea rezultatelor pe termen lung, sunt necesare ședințe de întreținere de 1-2 ori / an sau după caz, la recomandarea specialistului, în funcție de eventualele schimbări hormonale.


Wellness tip: Love your body!


De restul ne ocupăm noi!

La AZEENA, vom găsi întotdeauna o soluție pentru tine. Vino să ne cunoaștem :)

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page