top of page

Ce trebuie să știi despre epilarea definitivă cu laserul?



Epilarea definitivă este o procedură care te ajută să scapi de părul nedorit din orice zonă a corpului, indiferent că e vorba de picioare, mâini, axilă sau alte zone mai sensibile precum zona înghinală sau față.


Deși pare un tratament relativ nou, epilarea definitivă a fost descoperită încă din anii 1900, de către medicii dermatologi care foloseau lumina laser pentru eliminarea alunițelor. Ulterior, aceștia au observat că în zonă tratată nu mai creșteau fire de păr și, astfel au dezvoltat laserul pentru eliminarea firelor de păr nedorite.


Tratamentul de epilare definitivă este singura procedură care tratează, dar și previne foliculita, infecția inestetică a foliculului de păr, manifestată prin fire de păr crescute sub piele, iritații și mâncărimi. Prin distrugerea firelor de păr nedorite, se elimină și rădăcinile care cauzează foliculită.


Ce este de fapt foliculita? Este o afecțiune a firelor de păr cauzată, de obicei, de bacterii sau infecții fungice. Aceasta se manifestă sub forma unor mici puncte roșii la nivelul firelor de păr sau prin iritații ale pielii. Foliculita este întâlnită atât la femei, cât și la bărbați, iar dacă nu este tratată la timp, se poate agrava și poate provoca afecțiuni mai grave ale pielii. Datorită eliminării foliculului din piele, dispare riscul apariției foliculitei și riscul ca unele fire de par să crească pe sub piele și să producă inflamații locale.

În funcție laserul și lungimile de undă folosite, rezultatele epilării definitive sunt evidente chiar și după prima ședință. Deși este un tratament de distrugere progresivă a firelor de păr, care se finalizează după aproximativ 8 luni spre 1 an de zile, rezultatele se văd încă de la prima ședință, când până la 30% din firele de păr în faza anagena sunt eliminate. Teoretic, o medie de 6- 8 ședințe ar trebui să fie suficiente pentru a scăpa de mai mult de 90% din păr, dar rezultatele variază de la o persoană la alta și sunt influențate de:

  • culoare pielii

  • culoarea firului de păr

  • grosimea firului de păr

  • adâncimea rădăcinii

  • zona tratată

  • sex și vârstă

  • statusul hormonal


Epilarea definitivă cu laser se poate face și vara?


Răspunsul este DA, dacă se folosește un aparat cu tehnologie ultramodernă și dacă respecți indicațiile primite de specialist. La AZEENA găsești cele mai noi și sigure tehnologii - epilarea cu laserul Soprano Titanium, câștigător a numeroase premii, îți asigură cele mai sigure rezultate chiar și pe pielea bronzată.


Dacă până în urmă cu mai mulți ani, toată lumea știa că epilarea defintivă nu se face pe pielea bronzată sau pe timp de vară, tehnologia SHR ne permite acest lucru fără a prezenta nici un risc. Capătul de safir încorporat combinat cu tehnică în mișcare distruge foliculii de păr fără ca epiderma să fie supraîncălzită, reducat astfel riscurile de arsură.


O piele epilată definitiv înseamnă că ești pregătită oricând să faci orice îți dorești, fie că e vorba de o escapadă la munte, o întâlnire cu prietenii sau o ieșire la piscină.


Nu mai aștepta și programează-te la o ședință de epilare definitivă pentru a te bucura de o piele fină în orice moment!



Recent Posts

See All
bottom of page