top of page

Ce este celulita și cum o tratăm?



Celulita apare atunci când pielea care acoperă anumite zone de grăsime este trasă în jos, către țesuturile mai profunde, de catre benzile de țesut conjunctiv. Acest lucru crează o suprafață neuniformă.

Celulita este frecvent întâlnită pe:

șolduri

coapse

abdomen

fese

sâni

Celulita afectează femeile mai mult decât bărbații, datorită distribuției diferite a grăsimilor, mușchilor și țesutului conjunctiv. Studiile arată că afectează 80 până la 90% dintre femei în diferite grade. Celulita nu este dăunătoare, dar poate deveni un complex pentru majoritatea.

Ce cauzează apariția celulitei?

Celulita este cauzată de acumularea de grăsime sub piele. Unele femei sunt mai predispuse la apariția celulitei decât altele. Cantitatea de celulită pe care o ai și cât de vizibilă este se pot baza pe gena moștenită de fiecare în parte, dar și de procentul de grăsime corporală și vârstă. Grosimea pielii afectează și aspectul celulitei.

Distribuția grăsimii la femei este mai vizibilă decât la bărbați. Fibrele de colagen dintre piele și mușchi separă grăsimea subiacentă în mai multe buzunare. Celulita poate deveni mai vizibilă pe măsură ce îmbătrânești, iar pielea ta devine mai subțire și își pierde elasticitatea. Acest lucru expune țesuturile conjunctive ondulate de dedesubt.

Celulita poate fi cauzată de:

Hormoni

Dieta necorespunzătoare

Un stil de viață nesănătos

Toxine acumulate

Genetică

Creștere în greutate

Lipsa activității fizice

Sarcina

Celulita se împarte în trei categorii:

1. Celulita adipoasă apare la persoanele supraponderale sau sedentare. Pielea capătă aspectul de “coajă de portocală”, prezentând mici adâncituri și umflături. Celulita se acumulează preponderent în jurul taliei, soldurilor și a feselor.

2. Celulita edematoasă apare ca urmare a retenției de apă. Zona cu acest tip de celulită capătă un aspect de burete plin cu apă. De obicei apare la femeile ce iau contraceptive sau alte tratamente hormonale, sau la persoanele ce au probleme circulatorii. Persoanele cu varice sau vase de sânge sparte au senzația de picioare grele și, cel mai probabil, dezvoltă și retenție de apă, astfel apărând celulita edematoasă.

3. Celulita fibroasă conferă pielii un aspect granulos, care se vede cu ochiul liber. Este mai compactă și prezintă inflamații, deci poate să și doară uneori. Cel mai des este întâlnită pe zona coapselor și șoldurilor.

Primii pași în tratarea celulitei o reprezintă ajustarea regimului alimentar prin evitarea

dulciurilor, a produselor de patiserie și a fast food-ului. De asemenea, mișcarea și practicarea unor sporturi ce duc la creșterea masei musculare ajută la reducerea celulitei, dar din păcate de multe ori acestea nu sunt suficiente. În sprijinul acestora vin tratamentele de ultimă generație cu aparatură ce oferă rezultate de lungă durată.

Pentru a reduce aspectul celulitei, multe persoane aleg să facă o rejuvenare și o strângere a pielii cu radiofrecvență. Este unul dintre cele mai noi tratamente cosmetice și are potențialul de a vă contura corpul și de a vă îmbunătăți aspectul.

S-a dovedit că energia RF pură este eficientă pentru reducerea celulitei și pentru conturarea corpului. În timpul procedurii, un dispozitiv special este utilizat pentru a furniza energie RF adânc în piele, iar straturile de grăsime de sub piele sunt încălzite.

Întinderea pielii cu radiofrecvență este foarte eficientă pentru creșterea circulației sângelui și tonifierea pielii. Face ca depozitele de grăsime de sub piele să se elimine prin sistemul limfatic, ceea ce va reduce semnificativ aspectul celulitei. Radiofrecvența stimulează și sinteza fibrelor de colagen și elastină, crescând calitatea pielii.

O altă metodă în eliminarea progresivă a celulitei sunt ultrasunetele. Aplicate pe suprafața corpului, determină la nivelul țesutului adipos producerea unor bule mici de presiune prin efectul de cavitație. Presiunea crescută datorată acestor bule, determină distrugerea membranei celulare, ceea ce face ca depozitele de grăsime să se spargă, transformându-se din substanță solidă (trigliceride), în substanță lichidă (digliceride).

Imediat după tratament, sistemul limfatic preia acest material rezidual, pe care începe să îl circule prin corpul nostru până când aceasta poate fi procesat de către ficat și eliminat ulterior în mod natural.

Tratamentul cu ultrasunete combinat cu radiofrecvență este foarte eficient în combaterea celulitei pe termen mai lung.


La AZEENA poți beneficia de aceste tratamente efectuate de o echipă de profesioniști, utilizând cele mai performante tehnologii, cu rezultate deosebite.


ALMA PRIMEX și ACCENT PRIME va așteaptă pentru a vă bucura de o experiență transformatoare și împlinitoare.

Recent Posts

See All
bottom of page