top of page

Tratamente pentru căderea părului

Căderea părului poate afecta doar scalpul sau întregul corp. Poate fi rezultatul modificărilor hormonale, afecțiunilor medicale, eredității sau medicamentelor. Oricine se poate confrunta cu aceasta problemă, dar este mai frecventă la bărbați. Căderea părului sau rărirea părului este ceva de care suferă mulți oameni. Pe măsură ce îmbătrânim, începem să observăm o schimbare a volumului părului nostru. Din fericire, tehnologia avansată ne-a oferit o soluție pentru a ajuta oamenii să trateze această afecțiune.

prp-2.jpg

​Păr des și sănătos cu tratamente împotriva căderii părului

cu PRP

PRP (Platelet Rich Plasma) este plasmă sanguină îmbogățită cu trombocite, ceea ce înseamnă că are o concentrație mai mare de trombocite în comparație cu sângele inițial. PRP terapeutic conține 1 milion de trombocite sau mai mult pe microlitru, în timp ce numărul normal de trombocite din sânge este în medie de aproximativ 200.000 pe microlitru.

 

S-a demonstrat că factorii de creștere foarte concentrați sub formă de trombocite generează o nouă creștere a părului, îndesește părul rărit și îl ajută să crească mai des și mai sănătos.

 

Dacă foliculii de păr sau rădăcinile părului sunt sănătoase, atunci și creșterea părului este sănătoasă. Foliculii de păr supraviețuiesc cu nutriția pe care o primesc din aprovizionarea cu sânge.

Când este indicat PRP:

-  Etapa incipientă a căderii părului;

-  Pre si post transplant de păr.

 

Tratamentul începe cu extracția de sânge. Sângele se prelevează cu un kit special PRP, astfel proiectat încât la centrifugare păstrează cea mai mare concentrație de trombocite. Sângele este apoi centrifugat și, la finalizare, plasma concentrată este extrasă în seringi. PRP este apoi injectat, cu ace speciale, cu un disconfort minim pentru pacient.

prp-1.jpg
bottom of page