Tratament
Presoterapie
Presoterapia, este un tratament non-invaziv care implică aplicarea presiunii aerului - alternând între compresie și decompresie - pe anumite părți ale corpului. Aceasta ajuta la stimularea sistemului limfatic, care ajută la eliminarea toxinelor din corp și stimularea circulației sângelui. Presiunea este aplicată cu un dispozitiv de presoterapie specializat.
Scapă de celulită cu presoterapia
Presoterapia are atât utilizări cosmetice, cât și Medicale. Dispozitivul BTL Lymphastim se bazează pe principiul presoterapiei pneumatice ghidate de un algoritm dezvoltat pe baza studiilor clinice efectuate de BTL. Algoritmul are capacitatea de a ghida felul in care dispozitivul distribuie presiunea pe zona tratata astfel incat sa realizeze cea mai complexa punere in miscare a sistemului limfatic. Spre deosebire de un drenaj limfatic efectuat manual unde efectuarea corecta a acestuia tine de cel care il realizeaza (maseur, fizioterapeut), in cazul drenajului limfatic realizat cu BTL LYMPHASTIM modul de aplicare va fi mereu acelasi si rezultatele finale vor fi mereu cele așteptate.
Beneficii:
Sistemul limfatic are o mare importanta in buna functionare a organismului nostru. Daca el nu si-ar face constiincios datoria, am cadea mult mai usor prada infectiilor.
Spre deosebire de alte tipuri de masaj, drenajul limfatic este mai mult decat un rasfat, pe care ar trebui sa ni-l oferim. Este mai mult o procedura medicala, care ne ajuta pentru:
- stimularea circulatiei venoase si limfatice
- eliminarea celulitei
- mentinerea unei circulatii sanatoase
- prevenirea varicelor
- eliminarea edemelor post operatorii
- eliminarea edemelor post traumatice
- prevenirea tromboflebitei
- tratarea obezitatii
- detoxifierea totala a organismului
- este ideal pentru tratamentul limfedemelor cu diferite etiologii
Confort: 5/5
Timp de recuperare: Nu
Durata tratamentului: 30 - 60 minute
Când este indicat drenajul limfatic?
- afectiuni de origine circulatorie: insuficienta venoasa, insuficienta limfatica, celulita, edem
ciclic idiopatic, sindrom Meniere,
- prima faza a tratamentului in toate formele de edem de origine venoasa, cardiaca sau
limfatica cu exceptia edemului congenital in care nu exista cai limfatice;
- edeme post traumatice si postoperatorii din fracturi, entorse, hematoame, algodistrofie,
limfedemul bratului postmastectomie;
- perioada pre/ postoperatorie in chirurgia estetica, plastica si reparatorie (implantul grefelor
cutanate, lipoabsorbtie, interventii corectoare pentru diverse segmente, etc.);
- afectiuni reumatismale: cervicalgii, sindrom dureros lombar, periartrita scapulohumerala,
coxartroza, gonartroza;
- afectiuni ale sistemului nervos (tulburari motorii cerebrale);
- stres, migrene, insomnie, tratamentul oboselii cronice – ritmul lent al manevrei, asociat
blandetei executiei, creand conditiile relaxarii fizice si psihice a pacientului;
- tratamentele cosmetice ale fetei cu vizarea ridurilor, cearcanelor, pungilor si oricaror
modificari aparute datorita unei irigatii ineficiente, pentru hranirea si regenerarea celulelor pielii si pentru eliminarea resturilor metabolice.
- Prevenirea varicelor
Ajuta drenajul limfatic in procesul de slăbire? Cu ce proceduri se poate combina?
Drenajul limfatic se poate combina cu proceduri de remodelare corporala, totodata este chiar indicat sa se efectueze odată cu acestea pentru a avea rezultate mult mai evidente.In urma procedurilor de remodelare corporala cum ar fi: radiofrecventa, infrarosu, laser, ultrasunete etc. concentratia de toxine de la nivelul organismului nostru creste. In special pe zonele pe care aplicam procedurile amintite la nivelul tesuturilor creste concentratia de toxine rezultate din distrugerea celulelor de grasime. Aceasta masa celulară amorfa rezultata in urma procedurilor de remodelare trebuie sa fie eliminata de pe zonele tratate, iar singura metoda de eliminare este cu ajutorul drenajului limfatic.
Canalele limfatice sunt cele care preiau toxinele si care le transporta spre ficat si rinichi.
In lipsa unui drenaj limfatic efectuat corespunzator masa celulara rezultata in urma remodelarii va ramane stationata pe zona tratata si in interval de 48-72 de ore va fi incorporata de celulele adiacente acesteia reducandu-se astfel rezultatele finale are procedurilor.
Medicii pot prescrie Presoterapie cu programe speciale post operatorii sau de recuperare in urma unei intervenții.
Întrebări frecvente:
1. Ce este tratamentul de Presoterapie?
Presoterapia este o procedura reconfortantă și extrem de placută. În timpul procedurii veți simti un masaj bland pe intreg corpul. Aparatul dreneaza limfa si sangele venos din intregul corp. Tratamentul optim este de 2-5 ședințe/săptămână, în funcție indicatiile fiecarei persoane.
2. Când este recomandat tratamentul de Presoterapie?
Tratamentul de presoterapie are atat indicatii medicale cat si cosmetice cum ar fi: Detoxifierea corpului, reducerea celulitei, reducerea senzatiei de picioare grele. Este o terapie ce se recomanda post operatii, pentru favorizarea reducerii edemelor si o vindecare mai rapida. Este de asemea recomandat persoanelor ce sufera de insuficenta venoasa sau ca tratament de preventie a varicelor.
4. Este dureroasa procedura de Presoterapie?
Procedura se bazează pe principiul presoterapiei pneumatice ghidate, distribuie presiunea pe zona tratata astfel incat sa realizeze cea mai complexa punere in miscare a sistemului limfatic. Pe durata procedurii se simte un masaj placut ce îți ofera o revitalizare a întregului organism.
5. Cum arata pielea post procedura?
Tratamentul cu Presoterapie este unul ce nu afecteaza tesutul. In timp zona tratată poate fi mai hidratată, o reducerea a edemului si a celulitei. În cât timp se vor vedea rezultatele? Rezultatele difera de la o persoana la alta, în functie de varsta sau stilul de viața. Pentru potențarea rezultatelor se recomanda consumul de apa pentru a facilita eliminarea toxinelor din organsim. Miscarea, chiar si plimbarile de 30 de minute potențează efectul drenajului pentru obținerea unui rezultat vizibil mai rapid.
3. Ce zone pot fi tratate?
Terapia poate fi aplicat pe zona picioarelor, a abdomenului sau a bratelor.