top of page

Rutina de îngrijire acasă a persoanelor peste 30 ani



Varsta de 30 de ani este pentru mulți dintre noi, atât femei cât și bărbați, momentul în care începem să observăm primele linii fine, primele semne ale stilului de viață haotic pe chipurile noastre. Așa că, dacă până acum nu ai pus accent pe îngrijirea tenului sau poate nu știi cum sa îl îngrijești, în articolul de mai jos regăsești sfaturi utile, care să îți readucă strălucirea tenului.

După vârstă de 30 de ani încep să apară primele semne de îmbătrânire ale pielii, caracterizate prin linii fine, riduri, cearcăne sau pete hiperpigmentare .

Acest lucru este complet normal deoarece corpul nostru începe să producă mai puțin colagen, scăzând astfel elasticitatea pielii.

Deși îmbătrânirea este un lucru natural, există câteva obiceiuri care pot încetini acest proces:

1. Folosește zilnic protecția solară

Mulți dintre noi folosesc protecția solară doar vara când sunt la plajă sau la piscină, dar expunerea excesivă la soare poate deteriora semnificativ pielea. Însă, protecția solară nu este de folos doar vara, folosirea acesteia este recomandată de către medicii specialiști pe toată durata anului.

Întrucât cremele cu factori de protecție conțin și ingrediente ce susțin menținerea vitalității pielii, precum: peptide, vitamina C și agenți antipigmentare - niacinamidă, retinol, acid tranexamic - sunt de mare ajutor în lupta de preventie a semnelor de îmbătrânire ale pielii.


2. Curăță-ți tenul dimineața și seara

Un alt pas în rutina ta de înfrumusețare este să-ți cureți tenul atât dimineața, cât și seara. Cel mai eficient mod este spălarea cu un cleanser special conceput pentru tipul vostru de ten.

Recomandarea noastră ar fi Noon C-Cleanser Foam ce îndepărtează excesul de sebum și curăță impuritățile de la suprafață, pentru un ten curat, moale și suplu.


3. Hidratează-ți pielea

După 30 de ani, pielea nu mai are aceeași capacitate de a păstra un nivel de hidratare adecvat. Această problemă poate conferi tenului un aspect uscat și tern, ceea ce favorizează apariția ridurilor.

Hidrați-vă constant pielea cu ajutorul unei creme potrivite tipului vostru de ten și încercați sa beți 2-3 litri de apă pe zi.

De asemenea, crema de noapte este la fel de importantă pentru un nivel de hidratare adecvat. Crema de noapte activează metabolismul celular în timpul somnului și stimulează producția de colagen, contribuind activ la reînnoirea celulelor și prevenirea ridurilor fine.

Pentru persoanele ce au tenul mai gras, este recomandată folosirea unor seruri sau fiole ce aduc aportul de hidratare, fără a îngrășa și mai tare tenul.

Fie că ai tenul mai gras sau uscat, hidratarea în profunzime îți va oferi o piele mai luminoasă și suplă.


4. Include în rutina ta acidul glicolic, vitamina C sau retinolul

(în funcție de recomandările terapeutului tău)

Dintre toți agenții anti-îmbătrânire, acidul glicolic face cu adevărat minuni.
  • Acidul glicolic este un alfa hidroxi acid derivat din trestia de zahăr, ce acționează atât la nivel epidermic, cât și la nivel dermic. Curăță în profunzime tenul și ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața pielii, favorizând, totodată, regenerarea celulară. Este indicată folosirea lui și pentru tratarea acneei.

  • Vitamina C este un alt agent care poate face minuni pentru pielea ta. Acționează ca un puternic antioxidant, neutralizând radicalii liberi care induc îmbătrânirea. Totodată, ea estompează petele pigmentare și semnele lăsate de acnee.

  • Retinolul este un derivat al vitaminei A și este considerat cel mai puternic aliat în combaterea semnelor de îmbătrânire. Acesta ajută la diminuarea ridurilor fine, a petelor pigmentare, stimulând producția de colagen.


De asemenea, tratamentele dermato-cosmetice făcute cu regularitate îți vor aduce beneficii pe termen lung. Tratamentele de curățare ajută la reînoirea epidermei, astfel încât pielea ta va scăpa de imperfecțiuni precum: pete pigmentare, ten tern, lipsit de strălucire, acnee și previne apariția ridurilor.

Tratamentele cu Radiofrecvență sunt recomandate la această vârstă, deoarece ajută la menținerea elasticității și stimează celulele să producă mai mult colagen.

Dacă deja te confrunți cu pete pigmentare, cicatrici postacneice sau riduri și linii fine, tratamentele Laser si tratamentele cu Microneedling fac cu adevărat minuni pentru pielea ta. Acestea acționează mai în profunzimea dermului, ajutând la o regenerare din interior spre exterior.

Dacă nu știi ce i se potrivește tenului tău, te invităm la o consultație gratuită în cadrul clinicii AZEENA, unde specialiștii noștri îți vor recomanda cel mai bun plan de îngrijire pentru tenul tău, atât acasă cât și în clinică.

Frumusețea începe din momentul în care ai decis sa fii tu însăți!”





Recent Posts

See All
bottom of page