top of page

Gimnastica facială și benefiicile ei



Musculatura facială, asemeni celorlalți mușchi din corpul omenesc, își pierde tonusul atunci când nu este folosită constant într-un mod eficient. De asemenea, s-a demonstrat că mușchii pomeților își pierd forma și tonusul odată cu înaintarea în vârstă. De-a lungul timpului, femeile au încercat prin diferite metode să încetinească procesul de îmbătrânire al tenului, una dintre ele fiind gimnastica facială.

Înainte de inventarea noilor tehnologii adjuvante pentru înfrumusețarea tenului, existau o serie de exerciții pe care femeile le făceau uitându-se în oglindă. Aceste exerciții constau în efectuarea a diferite grimase pentru antrenarea sau relaxarea zonelor vizate.

Dacă exercițiile erau făcute cu perseverență, rezultatele apăreau cel mai devreme în 6 luni, deci este de înțeles că nu toate doamnele aveau atât de multă răbdare. Spre norocul nostru, acum putem să tonifiem musculatura și pielea prin activarea dinamică a mușchiului cu ajutorul electrostimulării.

În cadrul clinicii AZEENA by Gyniclinique, puteți beneficia de tehnologia DMA (dynamic muscle activation) de pe platforma Legend Pro.

Beneficii Legend Pro

Tehnologia DMA este un sistem ce folosește curent electric non-invaziv, fiind potrivit pentru conturarea, tonifierea și stimularea musculaturii, atât la nivelul feței, cât și de pe corp. Pentru efecte maxime asupra pielii, activarea dinamică a musculaturii se face în asociere cu radiofrecvența tripolară (RF) de pe aceeași platformă.

Efectele resimțite după acest tratament sunt urmatoarele:

  • Ridicarea și tonifierea musculaturii și a pielii. Radiofrecvența are ca efect imediat contractarea fibrelor de colagen și elastină, producând un efect de lifting imediat asupra pielii. Pe termen lung, RF stimulează producția de neo-colagen, astfel că efectul de lifting devine de durată. Electrostimularea musculară cu ajutorul DMA-ului face ca musculatura să devină mai puternică, susținând mult mai bine celelalte țesuturi moi (piele, țesut adipos) din zona trată.

  • Stimularea sistemului musculo-aponevrotic superficial facial (SMAS) cu DMA ajută la tonifiere, totodată facilitând și drenajul limfatic în zona tratată.

  • SMAS este un strat de țesut din fibre de colagen, elastină și celule adipoase care se întind de la gât până la frunte. SMAS joacă un rol important în expresia facială prin conectarea mușchilor mimicii cu dermul.

  • Estomparea liniilor fine și a ridurilor

  • Conturarea și ridicarea obrajilor

  • Conturarea și definirea liniei mandibulei

  • Îmbunătățirea aspectului cearcănelor

  • Aspect general mai tânăr și mai proaspăt

Radiofrecvența este cea care încălzește hipodermul, deci sporește metabolismul natural al grăsimilor și declanșează pierderea volumetrică a grăsimii subcutanate.

Când vine vorba despre corp, principiul pe care se bazeaza combinația dintre RF și DMA este următorul: radiofrecvența este cea care încălzește hipodermul, deci sporește metabolismul natural al grăsimilor și declanșează pierderea volumetrică a grăsimii subcutanate. Energia RF împreună cu stresul mecanic efectuat prin mișcarea aplicatorului afectează adipocitele. DMA facilitează drenarea grăsimilor lichide prin presiunea indusă de contracția musculară. De asemenea, electrostimularea ajuta la tonifierea musculaturii și conturarea zonei tratate.

Sesiunea standard de tratament LegendPRO TriPollar este de 4-6 tratamente pe față și 6-8 tratamente pe corp, făcute la un interval de 7-10 zile. Este recomandata o ședința o data pe lună, pentru întreținerea rezultatelor, iar dacă este necesar se pot relua aceste serii de tratamente o dată sau de doua ori pe an.


Frumusețea începe din momentul în care ai decis sa fii tu însăți!”






Recent Posts

See All
bottom of page