top of page

Frumusețea în sarcină


produse cosmetice si tratamente infrumusetare

Sarcina este o perioadă plină de sentimente și stări contradictorii. Viitoarea mămică este când entuziasmată și nerăbdătoare de a cunoaște bebelușul, când îngrijorată și speriată de ceea ce urmează să se întâmple. Și toate acestea sunt perfect normale pentru că organismul femeii este asaltat în această perioadă minunată de un val de hormoni, care pot schimba foarte rapid dispoziția gravidei. De asemenea, acești hormoni produc schimbări și la nivelul pielii care poate să devină mai luminoasă sau, dimpotrivă, poate căpăta tendință acneică. Acești hormoni mai pot produce pilozitate în exces, insomnie și implicit oboseală cronică.


În această perioadă, trebuie să acordați o atenție deosebită alimentației, consumului de lichide, dar și produselor și tratamentelor cosmetice folosite pe piele, deoarece unele pot influența negativ dezvoltarea normală a fătului.


Studiile medicale au arătat că următoarele proceduri sau substanțe nu sunt sigure pentru a fii folosite în sarcină:
  • laserul, dermapenul, peelingul chimic, radiofrecvență, mezoterapia, microdermabraziunea și tratamentele corporale ce presupun vacum sunt contraindicate în această perioadă.

  • aluminum chloride se găsește în antiperspirante și are potențial cancerigen, deci este de evitat.

  • BHA este solubil în ulei, exfoliază și curață porii. Este de evitat pentru că se absoarbe în sânge și are potențial teratogen asupra fătului.

  • peroxid de benzoil și antibioticele folosite în tratarea rozaceei și acneei se pot folosi doar la recomandarea medicului.

  • retinoizi sau derivatele din viatmina A sunt folosiți în general pentru efectul lor anti-îmbătrânire și antiacneic. Sunt interzise în sarcină deoarece au fost asociați cu malformații ale fătului.

  • hidroqinonă și derivatul său arbuțin sunt folosite în general pentru tratarea petelor hiperpigentare sau melasmei, dar se recomandă evitarea lor în sarcină.

Substanțele care pot fi folosite în această perioadă sunt:
  • vitamina C care este folosită pentru stimularea sintezei de colagen, împotriva petelor hiperpigentare și redarea luminozitării tenului.

  • cremele cu factor de protecție solară (minim SPF30+). Sunt sigure, atât cele cu filtre minerale, cât și cele cu filtre chimice. Important este să ferim pielea de factorii nocivi ai razelor ultraviolete.

  • AHA sau acizii Alphahidroxi (glicolic, mandelix, lactic, tartaric, malic, citric) sunt folosiți în general pentru rolul lor exfoliant, în tratarea melasmei și și a acneei; îmbunățesc aspectul pielii îngroșate, uscate, ridurilor și liniilor fine.

  • acidul azelaic este și el sigur în sarcină. Acesta redă luminozitatea tenului, tratează rozaceea, melasma, acneea și uniformizează nuanța tenului.

  • uleiurile vegetale presate la rece pot fi folosite topic în sarcină fără riscuri pentru bebeluș.

  • niacinamidele sau derivatele din vitamina B sunt folosite împotriva porilor dilatați, acneei, rozaceei și susțin bariera de reparare a tenului.

  • aminoacizii și peptidele se pot folosi cu încredere alături de acidul hialuronic pentru hidratare.

La AZEENA, vă puteți bucura de tratamente cosmetice adaptate nevoilor dumneavoastră deoarece medicii obstetricieni și dermatologi, împreună cu terapeuții noștri, colaborează constant pentru a pune la punct scheme de tratament personalizate și sigure, chiar și pentru femeile însărcinate sau care alăptează.

Recomandăm:
  • tratamentul Oxygeneo pentru față deoarece exfoliază, ajută absorbția de nutrienți și oxigenează tenul în același timp. Se folosește o capsulă de bicarbonat de sodiu și acid citric care în contact cu gelul bogat în nutrienți devine abrazivă, exfoliind delicat pielea. Spuma bogată în CO2 induce un răspuns fiziologic numit efectul Bohr care produce oxigenarea pielii, creșterea metabolismului celular și creșterea fluxului de sânge pe zona respectivă. Efectele tratamentului sunt imediate. Tenul va fi mai hidratat, mai luminos, pielea obosită este revitalizată, ridurile și liniile fine sunt estompate și pielea devine mai fermă. Dacă se impune o curățare mai profundă, atunci tratamentul Oxygeneo se poate completa cu peelingul cavitațional care folosește o spatulă cu ultrasunete, ce în contact cu pielea ajută puntele negre și pielea moartă să fie eliminate într-o manieră sigură și plăcută.

  • tratamentul Kleanthous este un tratament ce folosește produse ce conțin CSM(cell supporting molecules ) pentru îmbunătățirea permanentă a structurii tenului. CSM sunt molecule purtătoare de informații ce au capacitatea de a regenera organismul îmbunătățind aspectul cearcănelor și al ridurilor, tratează cuperoza, oprește căderea părului și stimulează creșterea acestuia. Aceste produse se introduc în interiorul pielii cu ajutorul aparatului cu ultrasunete și lumină cu diferite lungimi de undă. Ultrasunetul stimulează relaxarea musculaturii și circulația sângelui, astfel că produsele se absorb mult mai bine în piele. Cu acest tratament stimulam organismul să se regenereze din interior spre exterior într-un mod non-invaziv.

Toate aceste tratamente se completează cu masajul facial, care contribuie la absorbția produselor în piele, relaxare musculară, redă fermitatea și elasticitatea tenului, stimulează circulația sangvină și drenajul limfatic.



Comments


bottom of page