top of page

Care sunt cele mai bune combinații de ingrediente pentru ten?



Vrei să profiți la maximum de rutina ta de îngrijire a pielii? Combinarea ingredientelor de îngrijire a pielii pentru un ten impecabil este una dintre cele mai bune soluții ce o poți aplica în rutina de îngrijire a pielii.

Dar nu ar trebui să amesteci orice sau fiecare ingredient dorit. În timp ce unele ingrediente funcționează perfect împreună, câteva s-ar putea să nu se înțeleagă.

Skincare combos care funcționează bine împreună:

1. Niacinamide & Acidul salicilic

Niacinamida

este un nutrient esențial și aparține familiei vitaminei B3. Tratează hiperpigmentările și funcționează ca agent anti-îmbătrânire pentru piele.

Acidul salicilic

aparține familiei de acizi beta hidroxi și este un exfoliant chimic. Acidul salicilic este cunoscut ca fiind un tratament eficient pentru acnee.

Atunci când sunt combinate, aceste două ingrediente funcționează ca o super sursa de hrănire și beneficii de îngrijire a pielii. Ambele ingrediente au caracteristici și beneficii similare, dar funcționează în moduri diferite. Astfel, combinarea lor rezolvă o gamă largă de probleme ale pielii:

  • reduce dimensiunea porilor pielii;

  • combate semnele de îmbătrânire:acestea îmbunătățesc nivelul de colagen al pielii È™i măresc elasticitatea fibrelor;

  • lupta impotriva pigmentarii pielii, razelor UV, inflamatiei;

  • prevenirea acneei.

2. Vitamina C & Vitamina E

Vitamina C

sau acidul ascorbic este un nutrient esențial pentru creștere și dezvoltare. Ajută la construirea stratului de colagen al pielii.

Vitamina E

se găsește în stratul exterior al pielii, dar expunerea regulată la lumina soarelui și atacurile de stres oxidativ drenează vitamina E din stratul de piele.

Combinația de vitamina C și E sunt antioxidanți care se completează reciproc:

  • Putere anti-îmbătrânire;

  • ProtecÈ›ie împotriva radicalilor liberi.

3. Ceaiul verde & Cafeina

Ceaiul verde

are proprietăți antiinflamatorii și este bogat în antioxidanți.

Cofeina este bogată în antioxidanți și fotoprotector, ceea ce înseamnă că oferă protecție împotriva radiațiilor UV.

Antioxidanții sunt esențiali pentru o piele bună, de aceea, vă oferim o altă combinație antioxidantă care:

  • vă protejează pielea împotriva radicalilor liberi È™i a cancerului de piele cauzat de razele UV ;

  • ÃŽmbunătățeÈ™te È™i menÈ›ine textura pielii hidratată.

4. Retinolul & Acidul hialuronic

Retinolul este fabricat din vitamina E și este folosit în principal pentru a trata acneea și semnele de îmbătrânire.

Acidul hialuronic este bine cunoscut pentru hidratarea pielii și ca agent anti-îmbătrânire.

În industria de îngrijire a pielii, aceste două ingrediente sunt utilizate în mod obișnuit împreună. Cum beneficiezi de efectul sinergiei :

  • Retinolul accelerează refacerea celulară a pielii È™i stimulează producÈ›ia de colagen.

  • Acidul hialuronic funcÈ›ionează ca un agent de hidratare È™i atrage apa în celulele pielii pentru a-È›i face pielea cu un efect de umplere.

Aceasta este una dintre cele mai bune combinații pentru o piele sănătoasă.


5. Acidul glicolic &Resveratol (extract de struguri)

Resveratolul este derivat din struguri. Din punct de vedere tehnic, este un antioxidant care reduce pigmentarea, reduce inflamația și luptă împotriva semnelor de îmbătrânire.

Acidul glicolic pe de altă parte, este un acid alfa hidroxi care funcționează ca un peeling chimic.

Combinația de acid glicolic și resveratrol este cea mai bună pentru a trata hiperpigmentarea. Resveratrolul induce producerea de melanină și ajută la reducerea hiperpigmentării. Acidul glicolic are, de asemenea, beneficii similare asupra pielii, cum ar fi pigmentarea redusă, anti-îmbătrânire și anti-acnee.


6. Niacinamide & Retinol

Niacinamidele controlează pierderea de apă și îmbunătățește funcția de barieră a pielii.

Retinolul inițiază turn-overul celular al pielii și stimulează producția de colagen. De asemenea, vă repara pielea deteriorată de soare și acționează și asupra petelor pigmentare.


Deoarece retinolul tinde să vă usuce pielea atunci când este utilizat singur se recomandă întotdeauna utilizarea retinolului împreună cu un agent de hidratare, iar niacinamida ajută la sporirea beneficiilor asupra tenului. Așadar, combinația stabilizează stratul protectiv al pielii și vă oferă o piele sănătoasă.


7. Niacinamide & Vitamina C

Vitamina C are un mare potențial și beneficii în moduri variate, cum ar fi anti-îmbătrânire, cicatrici postacneice și hiperpigmentarea pielii.

Niacinamida hidratează pielea și o face suplă.


Combinația de niacinamide și vitamina C este sigură și extrem de eficientă. Dar fiecare piele este unică, iar această combinație poate să nu se potrivească tuturor, persoanele cu pielea sensibilă putând resimți o iritație ușoară.

Deoarece cele două ingrediente se completează reciproc, utilizarea lor împreună poate spori efectul fiecăreia. Deci, deși ambele abordează aspecte precum strălucirea pielii și prevenirea îmbătrânirii pielii, ambele fac acest lucru în moduri diferite.

Cunoaște-ți tipul de piele înainte de a cumpăra orice produs cu combinatii de ingrediente.

Este posibil ca pielea ta să nu găsească fiecare combinație de ingrediente reconfortantă. De obicei, persoanele cu piele sensibilă se confruntă cu un mic disconfort și iritații cauzate de o mulțime de ingrediente.

  • Dacă ai pielea sensibilă, toate combinaÈ›iile legate de vitamina C te pot ustura putin.

  • Nu utilizaÈ›i nici un acid alfa hidroxi în concentraÈ›ii mari deoarece iti poate deteriora stratul superior al pielii È™i o poate face extrem de sensibilă.

Știai că la Clinica AZEENA poți beneficia de o analiza digitala a tenului cu AI, care îți măsoară 11 paramanetrii, printre care vârsta reală a tenului, nivelul de hidratare, distribuția petelor pigmentare sau a rozaceei, distribuția porilor și nivelul de elasticitate. În urma acestei analize, specialistele noastre îți pot recomanda o rutina personalizata pentru acasa sau un plan personalizat de tratament.


Profita de reducerea de 50% pana in 30 Octombrie. Pentru programări sună la tel. 0757 556 622.


Recent Posts

See All
bottom of page