top of page

Tratamentul laser al micozei unghiei

Ciuperca unghiilor este o afecțiune obișnuită care începe ca o pată albă sau galbenă sub vârful unghiilor mâinilor sau al unghiilor de la picioare. Pe măsură ce infecția fungică devine mai profundă, ciuperca unghiilor poate determina decolorarea, îngroșarea și sfărâmarea unghiilor la margine. În timp, poate afecta mai multe unghii.

Dacă infecția este ușoară și nu deranjează, este posibil să nu fie nevoie de tratament. Dacă ciuperca unghiilor este dureroasă și determina îngroșarea unghiilor, câteva sfaturi de auto-îngrijire și medicamentele te pot ajuta. Dar, chiar dacă tratamentul are succes, ciuperca unghiilor revine adesea.

Ciuperca unghiilor mai este numită onicomicoză.

ciuperca-unghiei-ndyag.jpg

​Scapă de onicomicoză

cu tratamente laser

Infecțiile fungice ale unghiilor sunt cauzate de diferite organisme fungice (ciuperci). Cea mai frecventă cauză este un tip de ciupercă numită dermatofit. Drojdia și mucegaiurile pot provoca, de asemenea, infecții ale unghiilor.

Infecția fungică a unghiilor se poate dezvolta la oameni la orice vârstă, dar este mai frecventă la adulții în vârstă. Pe măsură ce unghia îmbătrânește, poate deveni fragilă și uscată. Fisurile rezultate în unghii permit pătrunderea ciupercilor. Alți factori – cum ar fi reducerea circulației sângelui la picioare și un sistem imunitar slăbit – pot juca, de asemenea, un rol important.

Este posibil să ai ciuperca unghiilor dacă una sau mai multe dintre unghii sunt:

-  Îngroșate

-  Prezintă o decolorare albicioasă până la galben-maronie

-  Casante, sfărâmicioase sau zdrențuite

-  Cu formă distorsionată

-  Cu o culoare închisă, cauzată de resturile care se acumulează sub unghie

-  Urât mirositoare

Ciuperca unghiilor poate afecta unghiile de la mâini, dar este mai frecventă la unghiile de la picioare.

Va trebui să consulti un medic dacă pașii de auto-îngrijire nu au ajutat și unghia devine din ce în ce mai decolorată, îngroșată sau deformată. De asemenea, consultă un medic dacă suferi de diabet și crezi că ai ciuperca unghiilor.

Tratamentul cu laser al onicomicozei

Eficacitatea tratamentului onicomicozei poate fi crescută prin combinarea terapiei clasice antifungice topice cu tratamentele laser. Această abordare multimodală prezintă un interes deosebit pentru pacienții care sunt limitați de contraindicații împotriva antifungicelor sistemice.

Dacă este efectuată în mod responsabil, terapia cu laser provoacă efecte secundare minime sau deloc și determina o satisfacție ridicată a pacientului.

Comparativ cu terapiile topice și orale, tratamentul cu laser este o terapie promițătoare pentru tratamentul afecțiunii, mai ales la pacientii diabetici, pacienții vârstnici cu intoleranță la medicamente și cei cu boli de ficat și rinichi.

Tratament cu laser (laser Nd: YAG 1064-nm sau Laser CO2) pentru tratamentul onicomicozei are o rata de vindecare crescuta, un nivel ridicat de siguranță și poate fi utilizat cu succes pentru tratamentul și vindecarea onicomicozei.

Intervalul tratamentelor: 1 sedinta la aproximativ 2-3 saptamani.

La AZEENA, puteti beneficia de un tratament laser performant, cu rezultate spectaculoase obtinute de specialistii nostri dermatologi, cu ajutorul platformei Harmony XL Pro .

bottom of page