top of page

Tratamentul laser al micozei unghiei

Ciuperca unghiilor este o afecÈ›iune obiÈ™nuită care începe ca o pată albă sau galbenă sub vârful unghiilor mâinilor sau al unghiilor de la picioare. Pe măsură ce infecÈ›ia fungică devine mai profundă, ciuperca unghiilor poate determina decolorarea, îngroÈ™area È™i sfărâmarea unghiilor la margine. În timp, poate afecta mai multe unghii.

​

Dacă infecÈ›ia este uÈ™oară È™i nu deranjează, este posibil să nu fie nevoie de tratament. Dacă ciuperca unghiilor este dureroasă È™i determina îngroÈ™area unghiilor, câteva sfaturi de auto-îngrijire È™i medicamentele te pot ajuta. Dar, chiar dacă tratamentul are succes, ciuperca unghiilor revine adesea.

​

Ciuperca unghiilor mai este numită onicomicoză.

ciuperca-unghiei-ndyag.jpg

​Scapă de onicomicoză

cu tratamente laser

Infecțiile fungice ale unghiilor sunt cauzate de diferite organisme fungice (ciuperci). Cea mai frecventă cauză este un tip de ciupercă numită dermatofit. Drojdia și mucegaiurile pot provoca, de asemenea, infecții ale unghiilor.

​

InfecÈ›ia fungică a unghiilor se poate dezvolta la oameni la orice vârstă, dar este mai frecventă la adulÈ›ii în vârstă. Pe măsură ce unghia îmbătrâneÈ™te, poate deveni fragilă È™i uscată. Fisurile rezultate în unghii permit pătrunderea ciupercilor. AlÈ›i factori – cum ar fi reducerea circulaÈ›iei sângelui la picioare È™i un sistem imunitar slăbit – pot juca, de asemenea, un rol important.

Este posibil să ai ciuperca unghiilor dacă una sau mai multe dintre unghii sunt:

-  ÎngroÈ™ate

-  Prezintă o decolorare albicioasă până la galben-maronie

-  Casante, sfărâmicioase sau zdrenÈ›uite

-  Cu formă distorsionată

-  Cu o culoare închisă, cauzată de resturile care se acumulează sub unghie

-  Urât mirositoare

​

Ciuperca unghiilor poate afecta unghiile de la mâini, dar este mai frecventă la unghiile de la picioare.

​

Va trebui să consulti un medic dacă paÈ™ii de auto-îngrijire nu au ajutat È™i unghia devine din ce în ce mai decolorată, îngroÈ™ată sau deformată. De asemenea, consultă un medic dacă suferi de diabet È™i crezi că ai ciuperca unghiilor.

Tratamentul cu laser al onicomicozei

Eficacitatea tratamentului onicomicozei poate fi crescută prin combinarea terapiei clasice antifungice topice cu tratamentele laser. Această abordare multimodală prezintă un interes deosebit pentru pacienÈ›ii care sunt limitaÈ›i de contraindicaÈ›ii împotriva antifungicelor sistemice.

​

Dacă este efectuată în mod responsabil, terapia cu laser provoacă efecte secundare minime sau deloc È™i determina o satisfacÈ›ie ridicată a pacientului.

​

Comparativ cu terapiile topice È™i orale, tratamentul cu laser este o terapie promițătoare pentru tratamentul afecÈ›iunii, mai ales la pacientii diabetici, pacienÈ›ii vârstnici cu intoleranță la medicamente È™i cei cu boli de ficat È™i rinichi.

​

Tratament cu laser (laser Nd: YAG 1064-nm sau Laser CO2) pentru tratamentul onicomicozei are o rata de vindecare crescuta, un nivel ridicat de siguranță și poate fi utilizat cu succes pentru tratamentul și vindecarea onicomicozei.

​

Intervalul tratamentelor: 1 sedinta la aproximativ 2-3 saptamani.

La AZEENA, puteti beneficia de un tratament laser performant, cu rezultate spectaculoase obtinute de specialistii nostri dermatologi, cu ajutorul platformei Harmony XL Pro .

bottom of page