top of page

Rejuvenare facială prin fototerapie cu masca LED

Tratamentul cu Masca LED a atras atenția în domeniul medical în anii 1990 datorită studiilor NASA, cercetătorii dezvoltând dispozitive cu lumină LED pentru a putea cultiva plante în spațiu. Ulterior, s-a descoperit și faptul că  spectrul apropiat de infraroșu (near-IR LED) este foarte eficient în vindecarea rănilor. Studiile din domeniul medical au permis și introducerea luminilor cu alte lungimi de undă și spectre de culoare pentru tratamente individualizate, anti-inflamatorii și anti-aging.

În industria de Beauty, tratamentele efectuate cu ajutorul măștilor LED ne oferă posibilitatea de a îmbunătății calitatea pielii, de a reduce dimensiunea porilor, de a reda luminozitate tenului și ne ajută la reducerea bacteriilor de pe suprafața pielii.

10.jpg

​Ten suplu

cu masca LED

Lumina roșie cu o lungime de undă de 630 nm ajuta la rejuvenarea pielii, stimulând producția de colagen și elastina; realizează un proces de reparare celulară, îmbunătățește circulația, obținând astfel o piele cu aspect mai tânăr. 

Lumina albastră cu lungime de undă de 415 nm are efecte anti-bacteriene, anti-acneice, reduce inflamația  și reglează producția de sebum. Tratamentul cu lumina albastră poate distruge bacteriile înainte ca acestea să ajungă la nivelul glandelor sebacee, ceea ce reduce procesul inflamator și apariția acneei.

Lumina galbenă cu o lungime de undă de 580nm ajuta la reducerea rosetei de la niveul fetei sau a iritațiilor, stimulând drenajul limfatic, făcând o detoxifiere a tenului, astfel pielea capătă un aspect mai sănătos și strălucitor. Lumina galbenă ajută la vindecarea mai precoce a leziunilor sau rănilor.

Lumina verde cu o lungime de undă de 520nm  are un efect de luminozitate asupra pielii, ajută la reducerea pigmentărilor, fiind eficiență în estomparea cearcănelor sau a petelor pigmentare. Odată absorbită în piele, lumina verde are un efect de calmare, ceea ce ajută la reducerea inflamației.

9.jpg

Beneficii:

Îmbunătățeşte textura pielii

Reduce liniile și ridurile fine

Redă luminozitatea pielii

Redă fermitatea și elasticitatea pielii

Reduce activitatea glandelor sebacee

Efect antibacterian

Ajută la reducerea acneei

Tratamentul cu Masca LED se adresează tuturor tipurilor de ten, fără a avea efecte secundare sau timp de recuperare; pacienții își pot relua activitățile obișnuite imediat după tratament.

 

Pentru rezultate mai potentate se recomandă combinarea tratamentului cu Masca LED  cu alte tratamente faciale: curățarea și exfolierea tenului pentru a elimina stratul de celule moarte de la suprafața pielii și a curăță tenul de impurități, făcând ca spectrul de lumină folosit în timpul tratamentului cu Masca LED să pătrundă în profunzime.

bottom of page