top of page

Sfaturi pentru prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, încă înainte de 30 de aniAsociată atât cu factori interni cât și externi, îmbătrânirea pielii este un proces biologic complex care se dovedește a fi “coșmarul”nostru al tuturor.


În ultimii ani, tot mai multe persoane aflate în jurul vârstei de 30 de ani caută soluții estetice care să prevină îmbătrânirea prematură și să întârzie cât mai mult apariția ridurilor.


Îmbătrânirea este un fenomen normal, dar NU îmbătrânirea prematură. Îmbătrânirea prematură se caracterizează prin linii fine, pete pigmentare, pierderea vitalității, elasticității, precum și accentuarea laxității pielii. Pe măsură ce îmbătrânim, matricea extracelulară a pielii începe să “slăbească” odată cu pierderea de colagen, elastină și acid hialuronic.


Din cauza poluării, stresului, alimentației nesănătoase, radiațiolor ultraviolete și luminii albastre de pe ecranele din jurul nostru, îmbătrânim parcă mai repede ca niciodată.

Cauți soluții estetice care să prevină îmbătrânirea prematură și să întârzie apariția ridurilor?


Spre deosebire de acum 10 ani, când oamenii se gândeau să apeleze la proceduri dermato-estetice abia la 40-50 de ani, astăzi atât femeile, cât și bărbații tineri de 30-35 de ani caută “ajutor” pentru a preveni îmbătrânirea prematură sau pentru a întârzia cât mai mult procesul de îmbătrânire.


Creșterea gradului de informare, conștientizarea cu privire la soluțiile preventive existente și o mai mare expunere la tendințele globale, sunt factori care contribuie la această tendință.


Procedurile de întinerire a pielii - refacerea pielii cu laser, stimularea colagenului prin diverse tehnici, procedurile avansate de exfoliere și injectabilele pe bază de acid hialuronic sunt din ce în ce mai preferate, pentru a întârzia apariția semnelor de îmbătrânire.


Studiile arată că producția de colagen începe să scadă încă de la vârsta de 25-30 de ani, iar oamenii conștientizează acest lucru văzând modificări în textură și calitatea pielii, ceea ce îi face să apeleze la terapiile antiaging mai devreme ca niciodată.


Vrem să arătăm grozav la 50-60 de ani, din acest motiv trebuie să ne preocupe tratamentele de întreținere a tenului și corpului încă de la 30 de ani.


Utilizarea procedurilor de îngrijire a pielii care stimulează sinteza de celule noi, înlocuindu-le pe cele degradate este o modalitate majoră de a preveni îmbătrânirea!

În același timp, este necesar un regim zilnic corect de îngrijire a pielii - curățare, hidratare, aplicare de protecție solară și utilizarea produselor de îngrijire a pielii potrivite tipului tău de piele este crucială pentru menținerea unei pieli tinere.


Alimentația echilibrată, hidratarea corespunzătoare și orele suficiente de somn sunt factori esențiali pentru o piele sănătoasă.


La AZEENA, vă așteptăm cu tratamente inovatoare pentru a amâna cât mai mult procesul de îmbătrânire și pentru a te bucura de o experiență împlinitoare!


Comments


bottom of page