top of page

Ce sunt petele pigmentare și cum le putem preveni



Cum apar petele pigmentare?


Cauza principală a apariției petelor pigmentare este nivelul ridicat de melanină - un pigment natural care colorează părul, ochii și pielea. Excesul de melanină poate fi cauzat de influențele următorilor factori:

* Expunerea exagerată la radiațiile solare, fără folosirea produselor cu SPF.

* Modificările hormonale: petele apar adesea la femei care folosesc contraceptive hormonale, în timpul sarcinii sau la menopauză.

* Vârsta: odată cu vârsta, numărul de melanocite scade, dar volumul lor crește, activitatea lor se intensifică.

* Inflamații și răniri cutanate care au ca efect eliberarea de melanină.

* Anumite medicamente.


Petele pigmentare ce apar în urma expunerii la razele ultraviolete și sunt de nuanțe variate, de la maro, culoarea bronzului, până la negru. Petele apar în zonele în care pielea intră în contact direct cu soarele, de regulă, la nivelul feței, decolteului, gâtului, umerilor, spatelui sau mâinilor. Principala metodă de a ne proteja de apariția petelor pigmenatare este aplicarea produselor cu factor de protecție din 2 în 2 ore, atunci când ne expunem direct la razele UV.


Cum putem scăpa de petele pigmentare

Există mai multe metode de tratare și de atenuare a petelor melanice.

In primul rând, curățarea în profunzime a tenului reprezintă primul pas necesar pentru îndepartarea straturilor de piele afectate și pentru asigurarea unei regenerări celulare.

Noi, specialiștii AZEENA vă recomandăm următoarele tratamente ce vă pot ajuta în reducerea petelor pigmentare.

Oxygeneo curăță și exfoliază stratul de celule moarte de la suprafața pielii. Combinația de OXYGENARE și EXFOLIERE duce la reenergizarea și restaurarea strălucirii pielii, astfel obținem un ten mai hrănit, luminos și strălucitor.


De asemena pentru petele mai adanci sau mai vechi se recomandă tratamente laser care acționeaza la niveul dermului, cum ar fi:

Terapia cu laserul ClearLift

Terapia cu Laserul ClearLift poate elimina petele pigmentare adânci și urmele inestetice de la nivelul pielii. Datorită caracteristicilor funcționale excelente, laserul acționează în profunzimea țesuturilor, pe baza unor lungimi de undă cu energie ridicată. Se bazează pe un efect foto-acustic ce distruge concentrația de melanocite, astfel petele se estompează, iar tenul este mai luminos. Este tratamentul perfect pentru petele de tip melasmă sau petele foarte adânci.

Tratamentul petelor pigmentare cu Dye-VL

Tratamentul petelor pigmenare cu Dye-VL folosește puterea luminii intens pulsate, este o procedură rapidă, nedureoasă și eficientă de tratare a petelor pigmentare de tip pistrui, lentigine sau pete mai superficiale.

Peeling-urile chimice

Peeling-urile chimice presupun exfolierea pielii cu ajutorul unor substanțe chimice, cu rol în exfolierea stratului superficial al pielii și stimularea regenerării celulare.


De asemenea, o rutină bine pusă la punct acasă este foarte importantă. Pentru mai multe informații despre cum poți să obții un ten mai luminos te pot ajuta Specialiștii AZEENA.

Programeaza-te la o analiză facială digitală pentru o evaluare completă a tenului tău.




Recent Posts

See All
bottom of page