top of page

Cum să ai o piele sănătoasă - Trucuri simple pentru bărbațiPielea bărbaților se diferențiază față de cea a femeilor prin mai multe aspecte, cum ar fi:

• pielea este cu până la 15-20% mai groasă

• conține o proporție mai mare de colagen

• protejează mai bine împotriva frigului și a altor influențe externe

Îngrijirea delicată a pielii, inclusiv protecția solară și curățarea blândă, dar și alegerile sănătoase ale stilului de viață pot contribui la întârzierea procesului natural de îmbătrânire și la prevenirea diferitelor probleme ale pielii.


Apa caldă, dușurile sau băile lungi reduc din grăsimea naturală de pe piele și o usucă. Tocmai de aceea, sunt recomandate dușurile scurte de aproximativ 10 minute, cu apă călduță, niciodată fierbinte. După duș este recomandat să-ți usuci pielea tamponând-o usor cu un prosop moale și nu să o ștergi cu un prosop mai dur.


Pentru a-ți proteja și hidrata pielea, aplică înainte de bărbierit cremă, loțiune sau un gel special de bărbierit. Astfel poți evita eventualele iritații; este indicat să folosești o mașină de ras curată și ascuțită, în direcția de creștere a firului de păr.


Încearcă să dormi 7-8 pe noapte, deoarece în timpul somnului, corpul eliberează o cantitate mai mare de colagen, reface țesuturile astfel încât tenul va arată mai luminos și mai odihnit.


Folosește o loțiune potrivită tipului de piele. Pentru utilizarea zilnică, ar fi indicat să aplici o cremă cu factor de protecție solară. Dacă ai tenul mixt sau gras, este recomandat să folosești un produs ce curață excesul de sebum și să aplici o crema potrivită nevoilor tenului tău. De multe ori, persoanele ce se confruntă cu excesul de sebum nu aplică cremă, ceea ce determină pielea să secrete și mai mult sebum.


Nu uita de protecția solară! Mai ales în ultimii ani, razele soarelui au devenit din ce în ce mai agresive


cu pielea noastră. Dacă știi că vei petrece timp în aer liber, adu-ți mereu aminte să aplici o cremă de protecție solară naturală, care să creeze un filtru de protecție împotriva razelor nocive UVA/UVB.

O piele protejată este piele sănătoasă!


La AZEENA, vom găsi întotdeauna o soluție pentru tine. Vino să ne cunoaștem :)Recent Posts

See All

Comments


bottom of page