top of page

Ghid holistic pentru îngrijirea pielii: dietă, detoxifiere. Sfaturi utile



Când vine vorba de pielea noastră, vrem să arătăm și să ne simțim cel mai bine.


Din păcate, mulți dintre noi nu cunosc abordarea holistică pentru a obține o piele frumoasă și sănătoasă. Nu este vorba doar despre utilizarea produselor potrivite de îngrijire a pielii, ci și despre consumul alimentelor potrivite, a dormi suficient și a reduce încărcătura toxică.


În acest articol vom discuta despre legătura dintre intestin și piele și vom explica de ce este atât de important să adoptăm o abordare holistică a îngrijirii pielii. De asemenea, vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să obțineți o piele sănătoasă și strălucitoare în mod natural!

Cum să obțineți rapid o piele strălucitoare, potrivit experților în domeniu?

Solutia pentru a avea un ten strălucitor este, de fapt a avea o piele sănătoasă, care se obtine tinand cont de mai multe aspecte importante:

● Hidratare

● Protecţie

● Dietă și nutriție

● Detoxifiere

Indiferent de tipul tău de piele, cele amintite mai sus sunt principalii factori asupra cărora trebuie să te concentrezi pentru a obține acea strălucire naturală pe care o dorești. Nu este surprinzător că lucruri precum lipsa somnului, o dietă neechilibrată, stresul, agenții toxici din mediul înconjurător și unele produse de înfrumusețare pot contribui la semnele vizibile de îmbătrânire și iritare ale pielii.

Urmați zilnic aceste sfaturi și trucuri de îngrijire naturală a pielii și de înfrumusețare pentru a avea un ten sănătos, fără a cheltui o avere pe produse cosmetice sau a petrece mult timp pentru rutina dvs. de îngrijire a pielii.

Fii consecventă și vei fi uimită de diferență în doar câteva săptămâni.

Evitați alimentele care pot dăuna aspectului pielii

Multe probleme ale pielii sunt asociate cu sensibilități alimentare neștiute. Acest lucru s-ar putea aplica în cazul în care aveți leziuni de acnee, rozacee sau eczemă. Unele tipuri de alimente sunt cu efect inflamator pentru piele și intestin, iar orice rutină de îngrijire a pielii nu poate anula o dietă inadecvată.

Evitarea pe cât posibil a acestor produse vă poate ajuta surprinzător de mult tenul:

● Zahăr

● Alcool

● Gluten

● Lactate

Sensibilitatea fiecăruia variază, așa că ați putea încerca să scoateți din alimentație aceste produse timp de 3-4 săptămâni și să urmăriți pielea pentru a observa daca s-a schimbat ceva. Apoi, adăugați-le înapoi treptat. Dacă aspectul pielii se înrăutățește atunci când adăugați unul dintre alimente înapoi în dietă, veți ști ce alimente trebuie să evitați în viitor.

Consumați alimente bogate în antioxidanți

Problemele provocate de radicalii liberi pot face tenul tern și lipsit de vitalitate, pot cauza apariția petelor pigmentare și uscăciunea pielii.

Cum să combatem acești radicali liberi? Soluția sunt antioxidanții, desigur!

Există zeci de antioxidanți incredibil de eficienți sub formă de vitamine, fitonutrienți și alte elemente și există câteva alimente care abundă în acești compuși pe care pielea îi îndrăgește:

● Afine și zmeură

● Ciocolata neagră

● Verdețuri

● Anghinare

● Fructe de pădure, goji

● Cafea

● Ardei gras

● Varză de Bruxelles

Un intestin sănătos este cheia pentru o piele sănătoasă!


Deși, de obicei ne concentrăm mult pe produsele de îngrijire a pielii, ceea ce se întâmplă în interior poate ajuta de fapt la îmbunătățirea texturii pielii. Acest proces se întâmplă în două moduri: susținând microbiomul și detoxifierea naturală a sistemului digestiv.

S-a dovedit că administrarea de probiotice este benefică pentru reducerea simptomelor eczemei. De fapt, cei care suferă de eczemă au o diversitate mai mică a microbiomului decât cei care nu se confruntă cu această afecțiune.

Există unele probiotice care pot ajuta la îmbunătățirea funcției intestinale și a digestiei și, prin urmare, a sănătății pielii tale cum ar fi: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum și Bifidobacterium longum.

Pentru a favoriza detoxifierea, se pot consuma următoarele alimente:

● Legume precum broccoli, conopidă și praz (fierte)

● Pătrunjel

● Coriandru

● Sfecla

● Condimentele, cum ar fi turmericul, ghimbirul și feniculul

Următorul aspect este la fel de important pentru menținerea echilibrului: Hidratarea

Adevărul este ca deshidratatea cronică duce la o piele uscată! Consumul apei pe parcursul zilei ajută celulele pielii să mențină umiditatea, făcându-le să arate mai pline, ferme și fără riduri.

Deci, de câtă apă ai nevoie în fiecare zi?

Cel puțin 2 litri pe zi, poate și mai mult, în funcție de cât de activ sunteți. Nu există o formulă magică pentru a spune exact cantitatea de apa necesară fiecăruia în parte, așa că ascultați-vă corpul și dacă pielea este uscată, probabil trebuie crescut aportul zilnic de apă!

Evitați ingredientele nocive!

Multe dintre produsele convenționale de îngrijire a pielii sunt perturbatori endocrini care pot copleși căile naturale de detoxifiere ale corpului tău, blocând ficatul și provocând erupția de toxine din piele.


Evitați produsele care conțin:

● Parabeni

● Formaldehidă

● Quaternium 15, care eliberează formaldehidă

● Substanțe polifluoroalchilice cunoscute sub numele de PFAS

● Fenilendiamină, folosită în vopselele de păr

Utilizați zilnic o protecție solară minerală sigură!

Leziunile solare sunt cât se poate de reale! Și în acest caz, prevenția este extrem de importantă.

Aplicați zilnic un SPF de înaltă calitate, ca parte a rutinei de îngrijire a pielii.

Razele UV sunt cea mai importanta cauză a hiperpigmentării și accelerează îmbătrânirea pielii. Toate tipurile de piele pot beneficia de utilizarea zilnică a protecției solare, deoarece ajută la protejarea celulelor pielii.

Folosiți ingrediente ce conferă luminozitate tenului!

Unele ingrediente de îngrijire a pielii sunt benefice în rezolvarea leziunilor suferite de pielea ta zilnic, din cauza unor aspecte precum expunerea la soare, stresul și acumularea de celule moarte pe ten.

Vitamina C este benefică pentru un ton uniform al pielii și pentru combaterea leziunilor produse de radicalii liberi.

Acidul hialuronic este unul dintre cele mai bune ingrediente active pentru hidratarea și combaterea pielii terne și uscate.

Vitamina E este o vitamină solubilă în grăsimi și un antioxidant care este esențial pentru o piele suplă și netedă. În plus, vitamina E susține, de asemenea, sănătatea pielii, protejând-o de razele dăunătoare ale soarelui.

Rădăcina de lemn dulce este favorită în produsele naturale de îngrijire a pielii, deoarece conține compuși care îmbunătățesc aspectul petelor întunecate și luminează pielea.

Bucură-te periodic de un masaj facial!

Un masaj facial relaxant ajută la reducerea stresului, la creșterea circulației și susține un ten sănătos.

Consumă suplimente, dacă sunt necesare!

Pe măsură ce lucrați la strălucirea naturală a pielii, există câteva suplimente naturale care ne pot da o mâna de ajutor în acest sens. Acestea pot ajuta la rezolvarea unora dintre problemele de bază ale pielii.

Echilibrul hormonal este foarte important în asigurarea unui metabolism sănătos, fertilitate normală și funcție tiroidiană optimă.

Inozitol sau mio-inozitol ajută la reducerea acneei hormonale, cauzate de excesul de androgeni. Aceasta este o problemă comună pentru femeile cu sindrom de ovar polichistic (PCOS).

Dacă dieta ta este săracă în Vitamina C, ai putea lua în considerare suplimentele până când vei putea introduce acest nutrient în dieta ta.

Vitaminele B stimulează părțile celulelor pielii responsabile de protecție, ceea ce poate duce la o piele mai sănătoasă, cu aspect mai tânăr. De asemenea, pot ajuta la menținerea umidității în piele.

Dacă nu consumi multe alimente de origine animală, dieta ta poate fi săracă în colagen, care este o parte foarte importantă a sănătății pielii tale.

Colagenul este o proteină care contribuie într-un procent mare la formarea țesutului conjunctiv, menținand pielea strânsă, tonică.

Întărește-ți bariera pielii!

S-ar putea să fii surprins să afli că multe persoane au o barieră de protecție a pielii deteriorată și de aceea apar probleme ale tenului cu excesul de sebum, erupții sau pielea foarte uscată. Dacă simți că ai încercat totul și că ești încă nemulțumit de pielea ta, ar putea fi un semn că bariera ta de protecție a pielii are nevoie o atenție sporită!

Pentru început, nu exfoliați excesiv tenul, utilizați o cremă hidratantă de înaltă calitate, aplicați zilnic SPF și un produs de curățare delicat când vă spălați fața.

Alte sfaturi pentru o piele sănătoasă!

Pentru a avea acea strălucire întinerită și un aspect odihnit, sunt necesare 8 ore de somn. Veţi observa diferenţa doar într-o noapte sau două de odihnă de calitate. Țintește pentru cel puțin 7 ore de somn și să dormi obligatoriu între orele 23:00 și 5:00.

Încearcă o mască de detoxifiere pentru față. Această mască conține vitamina C și vă va lăsa pielea netedă și hidratată.

-1 linguriță praf de ceai verde matcha

-½ linguriță miere

-1 linguriță argilă bentonită

Într-un castron mic, amestecați toate ingredientele cu 1 linguriță de apă filtrată pentru a forma o pastă. Cu degetele curate sau cu o perie, aplicați pe piele cu mișcări circulare. Lăsați-o să acționeze 5 minute, apoi clătiți ușor cu apă caldă.

Sfaturi holistice pentru o piele frumoasă în mod natural

▪️ Pentru a obține o piele sănătoasă și strălucitoare, totul începe cu îngrijirea pielii tale din interior spre exterior.
▪️ O dietă bogată în nutrienți, plină de antioxidanți și evitarea unor alimente inflamatorii precum zahărul, fac o diferența majoră.
▪️ Utilizați produse blânde, non-iritante de îngrijire a pielii și aveți grijă să nu exfoliați excesiv.
▪️ Abordați orice probleme hormonale subiacente cu metode holistice și veți fi pe drumul către o piele strălucitoare în cel mai scurt timp!

Ați încercat vreunul dintre aceste sfaturi?



Articol scris de Pop Madalina, terapeut cosmetician la AZEENA by Gyniclinique


Comments


bottom of page