top of page

Cum reducem porii dilatați?Fie ca avem 15 sau 50 de ani, porii dilatați de la nivelul feței pot fi o mare bătaie de cap. Sunt multe discuții legate pori, ce sunt aceștia, mărimea lor și, cel mai important, ce putem face pentru a îmbunătăți aspectul tenului?

Porii fac parte din structura pielii, se află acolo unde glandele sebacee și foliculii de păr se deschid la suprafața pielii. Porii sunt mai vizibili la persoanele cu ten gras sau acneic, dar și anumiți factori homonali duc la evidențierea acestora.


Odată cu înaintarea în vârstă, datorită degradării fibrelor de colagen și a pierderii structurii de sprijin a pielii, aspectul porilor se poate modifica. Din păcate sau din fericire, dimensiunea porilor nu poate fi schimbată, dar există metode prin care putem îmbunătății aspectul acestora.

Ce poți face acasa pentru a reduce dimensiunea porilor?

  • Demachierea si curațarea tenului în fiecare zi, dimineața și seara, cu o loțiune blândă ce reduce excesul de sebum.

  • Folosirea produselor ce conțin retinol, acid lactic, acid salicilic sau vitamina A și C ajută la eliminarea impurităților din pori și reglează secreția de sebum.

  • Un lucru esențial este utilizarea produselor cu SPF pentru a preveni fotoîmbătrânirea pielii și a proteja stucturile de colagen din derm.

  • Atenție la exfolierea excesivă, persoanele cu ten gras și pori dilatați tind să își exolieze tenul mai mult decât necesar; acest lucru poate distruge bariera lipidică naturală a pielii, tenul va deni mai iritat și va începe să secrete și mai mult sebum.

Pe langa o rutina de îngijire corectă efectuată acasă, tratamentele dermato-cosmetice pot fi de un real ajutor. Dar ce tratamente sa alegi pentru a îmbunatății textura pielii?


1.Tratamentele de curățare a tenului sunt un ”must have” cand vine vorba de porii dilatati. Praful, poluarea, machiajul și sebumul în exces, încarcă porii astfel ca ei vor deveni mai vizibili.


2.Tratamentelele de tip peeling chimic, în special acidul glicolic în concentrații de 35-40% , realizate la intervale regulate, conferă pielii un aspect vizibil mai îmbunătățit. Aceste tratamente se fac în clinicile de specialitate, datorită substanțelor active ce se regăsesc în concentrații mari.


3.Noile tehnologii laser sau microneedling-ul pot oferi rezultate uimitoare în ceea ce privește îmbunătățirea aspectului pielii.

Tratamentul cu microneedling și radiofrecvență este unul dintre cele mai eficiente tratamente datorită energiei radiofrecvenței ce este difuzata prin microace până în profunzimea dermului, unde stimulează sinteza de colagen și elastină. Odată regenerate fibrele de colagen întăresc pielea și contractă porii, astfel dimensiunea lor se reduce, textura pielii va fi mai netedă și fină .

Avantajul acestui tratament este ca nu necesita timp de recuperare, fiind potrivit oricărui tip de ten. Mai mult decât atât ajuta la estomparea petelor pigmentare și reduce ridurile și liniile fine. Un studiu din 2008 a determinat ca după doar 4 tratamente de microneedling pe an, sinteza de colagen crește cu 400% la 6 luni după finalizarea tratamentului.

Skin tip: Love your skin!


De restul ne ocupăm noi!

La AZEENA, vom găsi întotdeauna o soluție pentru tine. Vino să ne cunoaștem :)

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page