top of page

Cum am grijă de tenul meu vara?



Pe timp de vară, tenul nostru are nevoie de mai multă grijă, de aceea este important să avem o anumită rutină de îngrijire a pielii.


În primul rând, curățarea feței este cea mai importantă rutină pentru îngrijirea tenului pe care ar trebui să o urmezi indiferent de sezon. În timpul verii, clima este deja umedă și fierbinte, motiv pentru care fața va produce mai mult sebum decât în alte perioade. Pentru menținerea unui ten curat, ne putem face o exfoliere ușoară care ne va ajuta să îndepărtăm celulele moarte de la suprafața pielii, lăsând tenul mult mai luminos și mai curat.


Al doilea pas important, după exfoliere, este hidratarea corespunzătoare a pielii. Cremele trebuie să fie mult mai permeabile, pentru a nu creea o peliculă pe față. Pe timp de vară nu trebuie să folosim creme cu colagen sau creme foarte grase. Cremele mai fluide sau serurile por fi o variantă pentru persoanele ce își simt tenul încărcat.


La AZEENA by Gyniclinique venim în ajutorul tău cu soluții personalizate, în vederea îngrijirii corecte a tenului și pe perioada verii.


Tratamentul Oxigeneo este un tratament 3 in1 ce exfoliază în timp ce oxigenează și hrănește tenul în profunzime. Acest tratament se adaptează în funcție de tenul tău, având 5 capsule unice pentru fiecare tip de ten :


Balance - potrivit tenului gras, cu tendință acneică


Detox - special creat pentru persoanele care petrec mult timp afară sau în fața ecranelor, fiind expuse razelor UV sau luminii albastre


Revive - potrivit tenului matur, ce necesită o hrănire în profunzime, revitalizându-l


Hydrate - potrivit tenului sensibil, ajută la menținerea nivelului optim de hidratare al pielii


Iluminate - tratament ce redă luminozitatea și strălucirea naturală a tenului.

Care sunt beneficiile acestui acestui tratament, le aflăm acum:

- Îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii

- Netezește și reîmprospătează pielea

- Pregătește pielea pentru infuzia de ingrediente active

- Creștere fluxul de sânge

- Trimite sânge bogat în O2 către zona respectivă

- Crește metabolismul celular

- Efectul este triplu: oxigenare, exfoliere și absorbție într-o singură procedură

- Curățare si exfoliere optimă

- Hrănire activă superioară

- Tenul devine mai luminos

- Estompează ridurile fine

- Pielea este mai fermă

Pe lângă hidratarea externă a tenului, avem nevoie și de hidratare internă.

Hidratarea internă nu presupune numai apă, deși apa este esențială, fiind necesar un aport optim de 2-2,5 litri zilnic.


Pe perioada verii, puteți apela la tratamentul cu radiofrecvență, pentru un efect rapid de lifting și luminozitate. La AZEENA, folosim cea mai puternică radiofrecvență existentă într-un dispozitiv medical și vă oferim tratamente personalizate, non-invazive, de ultimă generație, pentru conturarea fetei, cu rezultate vizibile încă de la prima ședință.


Radiofrecvența de la Accent Prime asigură o încălzire focalizată, sigura și profundă a țesuturilor, la diferite adâncimi ale pielii, fără a avea efecte nocive asupra acestora. Acest mecanism determină contracția fibrelor de colagen existente și stimulează, în același timp, formarea de noi fibre, oferind rezultate imediate.


Care sunt beneficiile acestui tratament?


- Lifting facial

- Estomparea șanțurilor nazo-labiale

- Tonifiere

- Estomparea ridurilor

- Îmbunătățește textura pielii

- Drenaj limfatic


După această procedură, tenul arată foarte luminos și hidratat.


Dacă discutăm despre machiajul pe timpul verii, este important să folosești cat mai puțin, deoarece pielea trebuie să poată respira în momentul în care vremea este foarte umedă și fierbinte. Dacă nu poți ieși pe strada fără machiaj, folosește un produs hidratant colorat cu SPF și o pudră de fată pentru a evita aspectul neuniform.


Folosirea cremelor cu SPF vara este esențială pentru protejarea tenului de razele UV, care pot afecta pentru totdeauna pielea și pot genera arsuri, riduri și chiar îmbătrânire prematură.

Iți recomandăm să investești într-un produs pentru protecție solară cu spectru larg, care să aibă cel puțin SPF 30/50 în funcție de ten. Acest produs poate fi aplicat de două ori pe zi pe toate părțile expuse ale pielii.


Aplică crema pentru protecție solară cu cel puțin 30 de minute înainte de a te expune la soare, astfel încât ea să se poată absorbi în piele și, astfel vei beneficia de efectul maxim al acesteia.



Recent Posts

See All
bottom of page