top of page

Colagenul - cel mai bun prieten al pielii taleAZEENA este locul unde îți dorești să te întorci în cel mai scurt timp! Atmosfera primitoare și elegantă, profesionalismul personalului și tehnologia inovatoare te vor convinge, cu siguranță, că merita să ne alegi! Protocoalele noastre de tratament, atât cele corporale, cât și cele faciale, au ca și scop creșterea sintezei de colagen, proteină din organismul nostru răspunzătoare de aspectul tânăr al țesuturilor, prin diverse mecanisme.


Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul nostru, în special colagenul de tip 1. Reprezintă aproximativ o treime din masa proteică a corpului. El oferă elasticitate țesuturilor, pielii și stimulează regenerarea celulară, cicatrizarea și implicit vindecarea rănilor.


Dacă am putea mări interiorul pielii noastre, am vedea o rețea de cordoane microscopice, care nu sunt altceva decât fibre de colagen “țesute” astfel încât să ofere pielii noastre rezistență și catifelare în același timp.


Pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen scade: pielea își pierde elasticitatea și apar ridurile. Creșterea nivelului de colagen vă poate ajuta pielea să devină mai fermă, mai netedă și stimulează celulele pielii să se regenereze. Corpul uman secretă în mod natural colagenul. Totuși, odată cu înaintarea în vârstă, producția acestei proteine scade brusc. Studiile arată că la 50 de ani, producția de colagen poate scădea cu aproape 25% și cu peste 40% la 60-70 de ani. ️


O dietă bogată în zahăr, fumatul sau expunerea la soare contribuie, de asemenea, la scăderea nivelului de colagen.


Există mulți nutrienți care susțin formarea și utilizarea colagenului în organism, cum ar fi: vitamina C, mangan, cupru și alimente bogate în antocianidine (afine, cireșe și mure). De asemenea, suplimentele pe bază de colagen vă ajută la obținerea unei pieli de calitate și la întinerirea țesuturilor, în general.

Sper că v-am convins că dacă doriți să vă mențineți aspectul tânăr, trebuie să alegeți COLAGENUL!


Dr. Andreea Muncan

Comments


bottom of page