top of page

Tratamentul petelor pigmentare cu laserul Dye-VL

Petele pigmentare sunt acele zone mai închise la culoare apărute la nivelul tegumentului, fiind rezultatul acumulării de melanină, pigmetul ce dă culoare pielii. Principala cauză a apariției petelor pigmentare sunt expunerea la razele solare sau UV, dereglările homonale, procesul natural de îmbătrânire, sarcină sau chiar afecțiuni locale inflamatorii.

Pe lângă tratamentele topice de depigmentare sau peelingurile chimice, există și proceduri laser, mai avansate, cu o eficiență crescută.

Dye-VL-treatment.jpg

​Scapă de petele pigmentare

cu Dye-VL

Laserul Dye-VL, din platforma Harmony XL Pro, funcționează prin  emiterea unei lungimi de undă cu energie ridicată care, atunci când este focusată pe piele, încălzește și distruge celulele țintă, în cazul nostru melanină.  Melanozomii sunt particule mari, ce conțin multe particule mici de melanină și de aceea ei trebuie fragmentați pentru o eliminare eficientă a pigmentului din structură, prin disiparea particulelor mici de melanină și preluarea lor de către sistemul imunitar. Rezultatele sunt vizibile de la prima ședință, chiar dacă imediat post-tratament petele par mai închise la culoare, acestea se vor estompa treptat.

 Dye-VL utilizează un sistem special de filtrare AFT (o formă a tehnologiei cu lumină intens pulsată, patentat Alma) pentru a oferi un puls luminos uniform și un tratament mai previzibil pentru a reduce la minim posibilele efecte adverse și pentru a obține cele mai bune rezultate.  În timpul procedurii pacienții pot simți o senzație de căldură, uneori și o ușoară usturime. Imediat post-tratament apare o reacție de eritem, ușor edem sau o reacție de înroșire ce pot dura până la câteva ore. Capătul cu răcire încorporată permite calmarea imediată a senzației de usturime, sporind astfel confortul pacientului pe parcursul tratamentului.

Pe lângă tratarea petelor pigmentare cu ajutorul laserului Dye-VL putem trata eficient și în siguranță și rozacee, cuperoză, capilare sparte la nivelul feței și chiar vergeturile noi, de culoare roșiatică. 

Sunt recomandate o serie de 3-4 ședințe, efectuate la intervale de 2-3 săptămâni.

laserul-dye-vl-skinmed-clinic-01.jpg

Beneficii:

Rezultate vizibile încă de la primele ședințe

-  Efect de luminozitate

-  Eficient în îmbunătățirea aspectului pielii

-  Tratament sigur, fără efecte sedundare

Confort: 5/5

Timp de recuperare: Nu

Durata tratamentului: 20 minute

Întrebări frecvente:

1. Ce este tratamentul cu Dye-VL?

Tratamentul petelor pigmenare cu Dye-VL este o procedură rapidă, nedureoasă și eficienta de tratare a petelor pigmentare de tip melasmă, pigmentări post-inflamatorii, pistrui sau lentigine.

2. Când este recomandat tratamentul?

Tratamentul se recomandă tuturor persoanelor ce se confruntă cu apariția petelor pigmentare fie la nivelul fetei sau a corpului. Perioada propice tratamentului e cea de toamnă-iarna, evitându-se expunerea la soare.

3. Ce zone pot fi tratate?

Tratamentul cu Dye-VL se recoamandă a fi efectuat pe orice zonă a corpului sau a fetei.

4. Este dureros tratamentul?

Pe durata tratamentului pacientul poate simți o senzație de căldură, ușoară pișcătura sau usturime, senzații tolerabile datorită capătului de răcire încorporat.

5. Cum arată pielea post procedură?

Post tratament la nivelul zonei tratate poate apărea o reacție de eritem, ușor edem sau o reacție de înroșire ce pot dura până la câteva ore.

6. În cât timp se vor vedea rezultatele?

Rezultatele sunt influențate de cantitatea și dispoziția la nivelul pielii a pigmentului melanic, fototipul cutanat și tipul leziunii pigmentare, la câteva zile post tratatament zona tratată este mai luminoasă și are o structură îmbunătățită.

Recomandări:

Pre-tratament:

Se recomandă evitarea expunerii la soare sau raze UV înainte și după tratatament. 

Post-tratament:

Se recomandă utilizarea cremelor cu factor de protecție SPF30.

Sunt indicate preparate topice reparatoare speciale care vor avea rolul facilitării vindecării locale.

Pentru un ten impecabil, alege cu încredere tratamentele realizate de profesioniștii AZEENA.

bottom of page